Preskocit navigáciu

Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia


Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia

V priestoroch trenčianskeho posádkového klubu sa 22. mája uskutočnilo Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti 25. výročia založenia Zväzu vojakov Slovenskej republiky. Prezident Zväzu vojakov SR podplukovník v. v. Eugen Bitera privítal na ňom mnohých hostí.
Medzi nimi nechýbal generálny riaditeľ SEĽUZ MO SR plk. gšt. Radoslav Ivančík, veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Jindřich Joch, predseda SZPB Pavol Sečkár, prezident združenia EUROMIL Emmanuel Jacobs, zástupcovia partnerských zväzov z Českej republiky a Maďarska a mnohí ďalší hostia. Okrem iného aj predchádzajúci prezidenti zväzu.
Prezident Zväzu vojakov SR vo svojom príhovore zdôraznil, že cieľom bude v ďalšom období budovať Zväz ako silnú, cieľavedomú a rešpektovanú organizáciu. „Musíme hľadať nové formy a metódy práce na získavanie mladých ľudí do Zväzu a omladiť tak jeho členskú základňu a funkcionársky aktív. V spolupráci s MOSR, ministerstvom školstva a štátnou správou a samosprávou sa chceme usilovať o zapojenie nášho Zväzu do rozvíjania branného povedomia mladých ľudí, posilňovania vlasteneckej výchovy, udržiavania vojenských tradícií, pamiatok a organizovania podujatí, venovaných významným vojenským udalostiam,“ zdôraznil pplk. v. v. Bitera.
V súčasnosti tvorí členskú základňu Zväzu vojakov SR vyše 2 400 členov, združených v 30 kluboch po celom Slovensku. Medzi nimi sú aj tri kluby profesionálnych vojakov v Trenčíne, vo Zvolene a na Hornej Nitre. Generálny riaditeľ SEĽUZ MO SR plk. gšt. Radoslav Ivančík v mene ministra obrany Petra Gajdoša pozdravil zhromaždenie a ocenil prácu, ktorú členovia zväzu robia v prospech rezortu obrany a vojenských dôchodcov a veteránov. V rovnakom duchu s pozdravnými vystúpeniami vystúpil aj veliteľ pozemných síl generálmajor Joch, zástupcovia partnerských zväzov z Českej republiky a Maďarska či prezident EUROMIL Emmanuel Jacobs. EUROMIL zastrešuje 34 rôznych vojenských asociácií a združení z 23 krajín Európy a podľa Jacobsa Zväz vojakov SR patrí medzi jej aktívnych členov.
V závere slávnostného zhromaždenia primátor Trenčína Richard Rybníček dekoroval zástavu Zväzu vojakov SR čestnou stuhou mesta Trenčín a zaslúžilí členovia Zväzu, ktorí ho v uplynulých 25. rokoch budovali si prevzali vyznamenania, ktoré im udelil minister obrany a Zväz vojakov SR.


Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založeniaZväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založeniaZväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založeniaZväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založeniaZväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 2Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 2Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 2Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 2Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 3Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 3Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 3Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 3Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 4Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 4Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 4Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 4Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 5Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 5Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 5Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 5Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 6Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 6Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 6Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 6Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 7Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 7Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 7Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 7Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 8Zväz vojakov SR oslavoval v Trenčíne 25. výročie založenia 8

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: MO SR Jozef ŽIAK - Dátum: 23.05.2018
Čítanosť: 6286
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share