Preskocit navigáciu

Oslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej Bystrici


Oslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej Bystrici

Oslavy 73. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa uskutočnili v pondelok 28. augusta aj na Námestí SNP v Bratislave. Príslušníci Čestnej stráže OS SR spoločne s orchestrom Vojenskej hudby OS SR, predstaviteľmi spoločenského a politického života, zástupcami diplomatického zboru a samozrejme priamymi účastníkmi protifašistického odboja si uctili pamiatku tých, ktorí položili v boji za slobodu to najcennejšie, svoj život.

Ako každoročne tak aj tento rok vyvrcholili oslavy SNP 29. augusta v centre najvýznamnejšej historickej udalosti v našich dejinách v boji proti fašizmu v Banskej Bystrici. Centrálne oslavy začali pietnym aktom kladenia vencov k pamätníku v srdci Múzea SNP. Slávnostné zhromaždenie začalo slávnostným vztýčením zástavy Slovenskej republiky príslušníkmi Čestnej stráže OS SR pod velením kapitána Mareka Mikuša a následne odohraním štátnej hymny SR Vojenskou hudbou Banská Bystrica pod dirigentskou taktovkou nadporučíka Mareka Flimela. Zhromaždenie pokračovalo prejavmi troch najvyšších ústavných činiteľov, oceňovaním priamych účastníkov SNP a kultúrnym programom.


Oslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej BystriciOslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej BystriciOslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej BystriciOslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej BystriciOslavy 73. výročia SNP vyvrcholili v hlavnom meste v Bratislave a v Banskej Bystrici

Autor: nrtm. Milan KULICH , Foto: nrtm. Milan KULICH, Mgr. Ivan KELEMENT - Dátum: 04.09.2017
Čítanosť: 3400
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share