Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...


Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...

V stredu 31. mája 2017 v Tatranskej Lomnici a vo štvrtok 1. júna 2017 v Humennom sa pri príležitosti Medzinárodného dňa detí konala oslava našich malých ratolestí. Na týchto podujatiach nemohli chýbať ani príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov Personálneho úradu Ozbrojených síl SR.

 
Deti sú to najcennejšie v našom živote. Raz v roku je deň, kedy majú sviatok. Práve preto si organizátori aktivít pre nich pripravili bohatý program. Mladí návštevníci mali možnosť vidieť ukážky vojenskej techniky, ručných zbraní, taktiež na nich čakala lezecká stena a celý rad zaujímavých prekvapení.

 
Svoj program mali pre nich nachystaný aj príslušníci Regrutačnej skupiny z Prešova. Deti mohli hádzať loptičku, kresliť omaľovánky, vyskúšať si nepriestrelnú vestu a prilbu, ... Najväčší úspech však zožalo maľovanie tvárí maskovacími farbami, priestor aktivít sa kvôli tomu hemžil malými „prieskumníkmi“. Okrem toho sa „starším“ poskytovali informácie o tom, ako sa stať profesionálnymi vojakmi.

 
„Aj ja chcem skúsiť, môžem?“ pýta sa ma asi osemročný chlapec pri snahe nasadiť si na hlavu prilbu. „Jasné, že môžeš!“ odpovedám. „Tá prilba mi bude malá, lebo ja mám hlavu dospeláka!“ hovorí. Tá prilba mu samozrejme malá nebola. Keď raz z neho bude „dospelák“, možno si tu prilbu bude nasadzovať už ako profesionálny vojak Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Na deťoch je úžasné to, že sú jednoducho bezprostredné.


Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...Oslava MDD v Tatranskej Lomnici a v Humennom ...

Autor: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) - Dátum: 02.06.2017
Čítanosť: 5210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu