Preskocit navigáciu

Deň boja za slobodu a demokraciu


Deň boja za slobodu a demokraciu

17. novembra za prítomnosti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby OS SR pri Pamätníku umučených a popravených politických väzňov na cintoríne vo Vrakuni a pri pamätníku Brány slobody pod hradom Devín sa uskutočnili spomienkové stretnutia pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu. 

Pietna spomienka na cintoríne vo Vrakuni sa konala v doobedňajších hodinách, kde hold a úctu prišiel vzdať minister obrany SR Peter Gajdoš, predstavitelia Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky, zástupcovia diplomatického zboru, predstavitelia Bratislavského samosprávneho kraja a miestnej samosprávy, ako aj ostatná široká verejnosť.

V poobedňajších hodinách spomienkové slávnosti pokračovali pri pamätníku Brány slobody pod hradom Devín, kde príslušníci Čestnej stráže OS SR položením vencov zabezpečili dôstojnú spomienku na usmrtených a uväznených pri pokuse o útek za slobodou cez štátne hranice v období komunistického režimu. Pietnej spomienky sa zúčastnili aj predstavitelia rezortu obrany na čele so štátnym tajomníkom Ministerstva obrany Mariánom Saloňom, predstavitelia Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky, zástupcovia diplomatického zboru, predstavitelia štátnej správy, verejnej správy a samosprávy ako aj nemálo pamätníkov týchto časov.


Deň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciuDeň boja za slobodu a demokraciu

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH, kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ - Dátum: 18.11.2016
Čítanosť: 3835
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share