Preskocit navigáciu

Prosba o darovanie 2 % daní


Vážení kolegovia,

obraciame sa na Vás s prosbou o  darovanie 2 % daní  vojenskej podpornej nadácii ČS OS SR (ďalej len VPN), ktorej hlavným poslaním je pomáhať vojakom, ich rodinným príslušníkom ale aj všetkým tým, ktorí pracujú alebo pracovali pre rezort obrany.

Čestná stráž Ozbrojených síl SR spolu s veliteľstvom posádky Bratislava sa do programu VPN s názvom „vojaci-vojakom“ alebo aj  „vzájomná pomoc“ zapojila už v roku 2015. Cieľom programu je vytvoriť si finančné predpoklady prostredníctvom dvoch percent z daní venovaných VPN  pre podporu aktivít v našom útvare a v posádke.

Z podporného programu môžu byť finančne podporované aktivity:

  1. Pomoc zraneným vojakom, telesne, prípadne duševne postihnutým, pod vplyvom udalostí, pracovných úrazov, individuálna pomoc pre tých, ktorí sa dostali do ťažkej životnej situácie a pomoc nevyhnutne potrebujú. Určite poznáte príbeh nášho spolubojovníka des. Ondreja Kováča (viď Pomôžme desiatnikovi Ondrejovi Kováčovi + AKTUÁLNE INFORMÁCIE – Vojenská podporná nadácia (vojenskanadacia.sk)),
  2. pomoc v oblastiach postihnutých priemyselnými a prírodnými katastrofami,
  3. medzinárodná a vnútroštátna humanitárna pomoc,
  4. pietne akcie, odhaľovanie pamätných tabúľ a iných pamätníkov padlým vojakom,
  5. prezentácia ČS OS SR na verejnosti,
  6. kultúrne akcie a podujatia (Mikuláš, darčeky pre detské domovy, a podobne),
  7. skvalitnenie pracovného prostredia na výkon štátnej služby,
  8. a ďalšie.

Vaše dve percentá z daní nie sú žiadnou sumou navyše, sú časťou povinného odvodu, ktoré by sme boli radi, aby ste venovali a podporili tak ťažiskovú myšlienku: “Dobrá vôľa lepšie sa postarať vlastnými silami o vlastných ľudí”. 2% z daní za rok 2021 – Vojenská podporná nadácia (vojenskanadacia.sk)
  • Kontaktná osoba: nrtm. Marián MOTOLA, 0960/329 330


  • Autor: VePBA - Dátum: 02.03.2022
    Čítanosť: 2383
    Verzia pre tlač

    Skočiť na menu


    Share