Príslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SR


Príslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SR

V pondelok 30. januára 2023 si príslušníci VePBA pripomenuli 30. výročie vzniku SR. Slávnostného nástupu na Ministerstve obrany SR sa zúčastnilo niekoľko celkov, ktoré reprezentovali súčasti Generálneho štábu OS SR a veliteľstiev síl OS SR. Čestná stráž OS SR na čele s podplukovníkom Polákom a Vojenská hudba OS SR na čele s kapitánom Hepnerom privítali ministra obrany SR spolu s náčelníkom Generálneho štábu OS SR, ktorí pozdravili nastúpené jednotky a zablahoželali im k 30. výročiu vzniku SR. Odnesením štátnej zástavy bol nástup ukončený.

Účastníci osláv 30. výročia vzniku nezávislej a samostatnej Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl sa následne presunuli na Klub MO SR. Príslušníci Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica privítali na slávnostnom zhromaždení prezidentku SR, predsedu vlády SR, ministra obrany SR, náčelníka Generálneho štábu OS SR ako aj bývalých ministrov obrany a náčelníkov Generálneho štábu OS SR. Súčasťou programu bolo prečítanie rozkazu prezidentky, rozkazov o udeľovaní medailí a mimoriadnych povýšení. Hudobný vstup zabezpečila Vojenská hudba Banská Bystrica, ktorá sprevádzala spev Juraja Baču.

31. januára sa v priestoroch Klubu MO SR konalo Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti 30. výročia vzniku SR a slávnostná rozlúčka s PrV, ktorým končí služobný pomer k 31.1.2023, kde pri tejto príležitosti náčelník Generálneho štábu OS SR ocenil príslušníkov OS SR za plnenie úloh. Priebeh zhromaždenia zabezpečili príslušníci Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby OS SR.


Príslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SRPríslušníci VePBA sa zúčastnili slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 30. výročia vzniku SR

Autor: rtn. Peter MURIŇÁK , Foto: MO SR - Dátum: 02.02.2023
Čítanosť: 1506
Verzia pre tlač

Skočiť na menu