Spomínali sme na obete holokaustu a rasového násilia


Spomínali sme na obete holokaustu a rasového násilia

Pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia sa v piatok 9. septembra uskutočnilo spomienkové stretnutie pri Pamätníku holokaustu  na Rybnom námestí v Bratislave.

Pamiatku miliónov nevinných obetí neľútostne popravených počas 2.svetovej vojny  si položením vencov a kytíc na spomienkovom podujatí uctili najvyšší ústavní predstavitelia Slovenskej republiky na čele s prezidentkou SR, predsedom parlamentu a vlády SR, veľvyslanci viacerých krajín, predstavitelia Židovskej obce na Slovensku, preživší holokaustu či ostatní predstavitelia spoločenského a kultúrneho života.

O dôstojný priebeh pietneho  podujatia sa svojou prítomnosťou pričinili   príslušníci Čestnej stráže OS SR pod velením nadporučíka Ľubomíra Fačka a orchester Vojenskej hudby OS SR  pod dirigentskou taktovkou nadporučíka Michala Suchára.


Spomínali sme na obete holokaustu a rasového násiliaSpomínali sme na obete holokaustu a rasového násiliaSpomínali sme na obete holokaustu a rasového násiliaSpomínali sme na obete holokaustu a rasového násilia

Autor: kpt. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: kpt. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ - Dátum: 12.09.2022
Čítanosť: 1427
Verzia pre tlač

Skočiť na menu