Preskocit navigáciu

Galavečer Zlaté krídla


Galavečer Zlaté krídla

V predvečer Medzinárodných leteckých dní SIAF 2022, v piatok 26. augusta 2022 sa na letisku Milana Rastislava Štefánika, Bratislava v hangári letky Ministerstva vnútra konal za účasti predsedu NR SR Borisa Kollára, ministra vnútra SR Romana Mikulca, štátneho tajomníka ministerstva obrany SR Mariána Majera a štátnej tajomníčky ministerstva dopravy a výstavby Kataríny Brunckove, zástupcu náčelníka GŠ OS SR genpor. Ľubomíra Svobodu, veliteľa VzS OS SR genmjr. Róberta Tótha a ďalších galavečer pri príležitosti vyhlásenia výsledkov ankety Zlaté krídla - Národná cena letectva Slovenskej republiky.

Prestížna anketa Zlaté krídla - Národná cena letectva Slovenskej republiky zviditeľňuje a oceňuje osobnosti, projekty, inštitúcie, spoločnosti a iné subjekty za ich prínos v rôznych oblastiach vojenského alebo civilného letectva. Hlavnou myšlienkou je zviditeľnenie dosiahnutých výsledkov letectva silových zložiek, všeobecného letectva, športového letectva, modelárstva, leteckého priemyslu, vedy, výskumu a školstva, ako aj zvyšovanie povedomia občanov a odbornej verejnosti v uvedených oblastiach.

Cenu Zlaté krídla - Národná cena letectva Slovenskej republiky v kategórii „Letectvo silových zložiek Slovenskej republiky“ za rok 2022 získal zástupca náčelníka štábu veliteľstva VzS OS SR plukovník Adolf Uličný, ktorému cenu osobne odovzdal štátny tajomník MO SR pán Marián Majer. Ako v príhovore menovaný spomenul „...ocenenie patrí všetkým príslušníkom VzS OS SR, ktorí sa podieľajú na modernizácií letectva a protivzdušnej obrany v rámci VzS OS SR“.


1111222

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 30.08.2022
Čítanosť: 2276
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share