Preskocit navigáciu

Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom


Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom
 Pri príležitosti 25. výročia Dňa Ozbrojených síl SR sa v sobotu 22. septembra uskutočnili v meste Brezová pod Bradlom oslavy sviatku všetkých príslušníkov OS SR. Tohtoročné oslavy dňa Ozbrojených síl SR sa niesli aj v duchu blížiaceho sa 100. výročia vzniku prvej Československej republiky, ktoré pripomínala účasť príslušníkov Armády Českej republiky.
          Oslavy začali evanjelickou bohoslužbou a pokračovali už tradične pietnou spomienkovou slávnosťou na Bradle, kde za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby OS SR, minister obrany SR, náčelník GŠ OS SR a primátorka mesta Brezová pod Bradlom položili vence k Mohyle Milana Rastislava Štefánika. Pietny akt ukončil hráč na trúbku odohratím skladby „večierka“.
           Oficiálne oslavy Dňa OS SR začali vztýčením historickej zástavy prinesenej Čestnou stráž OS SR. Oslavy pokračovali na námestí M. R. Štefánika, kde bol slávnostný nástup, na ktorom boli ocenení vybraní príslušníci OS SR. Po slávnostnom nástupe predstavili Ozbrojené sily SR verejnosti v statických ukážkach aktuálnu techniku, výstroj a výzbroj, a v dynamických ukážkach predviedli svoju profesionálnu zručnosť ženisti, kynológovia a vojenská polícia, vysoko profesionálne a elegantné showprogramy predviedli ČS armády ČR a ČS OS SR a Vojenská hudba OS SR odohrala koncertné vystúpenie. Divácky atraktívne boli aj dynamické ukážky v poli a prelety lietadiel, kde sa záujem verejnosti zameriaval predovšetkým na nové dopravné lietadlo C-27 J Spartan a vrtuľníky UH -60M Black Hawk.
           Po slávnostnom ocenení príslušníkov OS SR sa účastníci osláv presunuli k Pamätníku hurbanovských bojov na Prietržskej ceste, kde si na mieste prvých bojov ozbrojeného povstania slovenského národa za účasti jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava uctili pamiatku slovenských dobrovoľníkov a sklonili sa pred odvahou tých, ktorí obetovali svoje životy v mene slobody národa.

Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom

Autor: z. Ing. Miroslav PECHO , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGh - Dátum: 25.09.2018
Čítanosť: 2958
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share