Preskocit navigáciu

Spomienka na padlých vojakov rumunskej armády


Spomienka na padlých vojakov rumunskej armády

Dňa 23. februára v obci Senohrad a v Oremovom Laze sa za účasti príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava druhý krát uskutočnilo spomienkové stretnutie pri príležitosti 73. výročia oslobodenia tohto územia.

Pamiatku padlých rumunských vojakov uctil minister obrany Peter Gajdoš v sprievode s predsedom Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť Antonom Hrnkom a náčelníkom Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálom Milanom Maximom. Na pietnych aktoch sa zúčastnila aj rumunská veľvyslankyňa Steluta Arhire.

Počas oslobodzovacích bojov v období II. svetovej vojny zahynulo na našom území 10 435 vojakov rumunskej armády, väčšina z nich je pochovaná na vojenskom cintoríne rumunskej armády vo Zvolene.


Spomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armády

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 23.02.2018
Čítanosť: 2991
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share