Preskocit navigáciu

Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom


Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom

Pri príležitosti 25. výročia Dňa Ozbrojených síl SR sa v piatok 22. septembra v meste Brezová pod Bradlom uskutočnili oslavy tohto sviatku. Za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby OS SR začali oslavy pietnou spomienkovou slávnosťou pri Mohyle Milana Rastislava Štefánika na Bradle, kde pietny akt ukončil hráč na trubku odohratím skladby „večierka“.

Následne pokračovali oslavy pred Mestským úradom na námestí M. R. Štefánika, kde celky nastúpených jednotiek OS SR ozvláštnili príslušníci Čestnej stráže OS SR odetí do historických rovnošiat. Čestná stráž OS SR asistovala pri nesení historických bojových zástav, ako aj pri vypálení čestných sálv počas štátnej hymny v podaní orchestra Vojenskej hudby OS SR.

Po slávnostnom oceňovaní sa účastníci presunuli k Pamätníku hurbanovských bojov na Prietržskej ceste, aby si za účasti jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava na mieste prvých bojov ozbrojeného povstania slovenského národa uctili pamiatku a sklonili sa pred odvahou tých, ktorí obetovali svoje životy v mene slobody národa.


Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod BradlomJednotky Veliteľstva posádky Bratislava na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom

Autor: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ , Foto: SkŠPA - Dátum: 26.09.2017
Čítanosť: 3288
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share