Neopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica


Neopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica Pri príležitosti medzinárodného dňa detí  pripravili Ozbrojené sily SR v poslednú májovú sobotu v Námestove fantastický deň s množstvom atrakcií, skvelého programu a nezabudnuteľných zážitkov.

Predpoludňajšie koncertné vystúpenie v podaní príslušníkov Vojenskej hudby Banská Bystrica pod dirigentskou taktovkou kapitána Jána Goliaša, sa nieslo v znamení pozitívnej nálady všetkých prítomných. Uvítacím pochodom a vojenskými poctami - špalierom vytvoreným príslušníkmi Čestnej stráže OS SR privítali na pôde miestneho mestského úradu ako ministra obrany SR  Petra Gajdoša tak aj  náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Milana Maxima.

Hlavný program slnečného dňa otvorili jednotky Veliteľstva posádky Bratislava pár minút po poludní, keď zabezpečili otvárací ceremoniál  za znenia hymnickej piesne.  

Okrem ukážok výstroje si mohli deti i dospelí vyskúšať výzbroj používanú príslušníkmi Čestnej stráže OS SR (ČS OS SR). Veľký záujem bol aj o fotografovanie sa s našimi profesionálmi v rovnošatách, ktoré používajú počas zabezpečovania štátno-protokolárnych aktivít. Veľkolepý kultúrny program obohatili koncertným  vystúpením banskobystrickí hudobníci.

Zlatým klincom súťažno-zábavných chvíľ bolo vystúpenie Čestnej stráže OS SR – showprogram, kde príslušníci 2. roty ČS OS SR pod velením rotmajstra Ivana Móču predviedli netradičné cviky so zbraňami.


Neopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská BystricaNeopakovateľný deň detí s príslušníkmi Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH, des. Marek MESAROŠ - Dátum: 01.06.2016
Čítanosť: 3669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu